Home > Aardlekschakelaar

Aardlekschakelaar

In iedere woning is sinds 1975 een aardlekschakelaar verplicht. Hiermee wordt brand bij kortsluiting in de meterkast voorkomen. Het is daarom belangrijk dat uw aardlekschakelaar in orde is en naar behoren werkt. Dit is van groot belang voor uw eigen veiligheid! Het kan het gebeuren dat een aardlekschakelaar stuk gaat, laat deze dan door een elektricien repareren.

Kapotte aardlekschakelaar door bliksem

Als bliksem in de meterkast slaat dan kan een aardlekschakelaar kapot gaan. Als de aardlekschakelaar kapot gaat door bliksem schakelt deze zichzelf automatisch uit. Hierdoor wordt de stroom in uw woning uitgeschakeld, waardoor er geen andere dingen kunnen beschadigen. Als u vervolgens probeert om de aardlekschakelaar weer aan te zetten, dan gaat deze automatisch weer uit. Als dat gebeurt is er of toch iets anders kapot gegaan door de bliksem of is uw aardlekschakelaar defect. Een elektricien van ons landelijke netwerk komt graag bij u langs om het probleem op te sporen en te herstellen.

Installatie controleren

Het kan gebeuren dat u niet in de gaten heeft dat uw aardlekschakelaar niet meer optimaal werkt. Toch is het van belang om te weten of uw installatie nog helemaal in orde is. Met de speciale testknop kunt u testen of de installatie nog werkt zoals het hoort. Als alles naar behoren werkt dan springt de aardlek er met een harde tik uit. Vervolgens kunt u hem zelf weer terug zetten. Springt de aardlek er niet uit of werken er bepaalde groepen nog dan is de installatie niet in orde. Via ons netwerk komt u snel in contact met een elektricien bij u in de buurt die uw installatie kan inspecteren.

Reparatie aardlekschakelaar

Als u zonder aardlekschakelaar zit door bijvoorbeeld blikseminslag dan wilt u deze schade natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren. Via ons landelijke netwerk komt u direct in contact met elektricien, ook voor spoed reparaties. Zo zit u niet lang zonder stroom en wordt uw aardlek tegen de juiste prijs gerepareerd. Wacht nooit te lang met het inschakelen van een elektricien!